| News | Mediaroom | Library | Backstage | Archives |
Rare single for sale: "Not to Find"
The Golden Earrings - "Lonely Everyday/Not To Find" 

De heilige graal van de Nederlandse muziekgeschiedenis - in droomtoestand

Schatting veilingmeester: € 3.200 - € 4.500

Er zijn platen waar je veel over kunnen zeggen, maar ook waar heel weinig volstaat. Lonely Everyday van The Golden Earrings (met s) zou de opvolger moeten worden van het succesvolle debuut Please Go uit 1965. Zou. Want toen er iemand met enige kennis van Engels zich over de b-kant Not To Find boog werd al snel duidelijk dat het hier een typische staaltje steenkolen-Engels betrof. Het leed was echter al geschiedt, en de eerste exemplaren waren reeds verstuurd naar Haagsche platenzaken.

Met alle mogelijke middelen werd geprobeerd exemplaren terug te halen, wat ook zeer goed gelukt is. In de bijna vijftig jaar die volgden doken maar een handvol exemplaren op, doorgaans behoorlijk aangetast door de tand des tijds. Naar verluid zijn er iets van 25 exemplaren bewaard gebleven. Enkelen daarvan kwamen bij de band en de mensen daaromheen terecht en bleven beter bewaard. Dit is daar een voorbeeld van - sterker nog. De single lijkt ongedraaid. De labels zijn perfect clean, onbeschreven en in algehele toptoestand.

Hetzelfde geldt voor de hoes. Enkele minuscule vouwtjes en kleine minieme veegjes bij het fragiele goudkleurige deel zijn het enige wat je als kanttekening zou kunnen plaatsen.

Bron: CataWiki.nl (november 2014)


18 Nov 2014 by Webmaster