| News | Mediaroom | Library | Backstage | Archives |
Stopt de Earring?

De laatste tijd zijn er wat geruchten geweest dat er een afscheidstournee op handen was van de Earring. Aanleiding hiervoor was dit bericht in BN |  De Stem.

Earring naar Veerhuis (BN - De Stem vrijdag 30 januari 2009)

OUD GASTEL - Uitbater Remco van den Heuvel van het Veerhuis in Oud Gastel meldt trots dat hij er in geslaagd is om the Golden Earring binnen te halen. Fans moeten nog wel even geduld hebben, want pas op zaterdag 31 oktober spelen de 'oude rockers' in het Veerhuis.

Het optreden in Oud Gastel vindt plaats in het kader van hun afscheidstournee.

"Na Guus Meeuwis in 2007 en enkele malen de Brabant Party in huis te hebben gehad, wordt dit toch wel een hoogtepunt", aldus Van den Heuvel. Hij is maanden bezig geweest om de band te strikken. "Dat heeft te maken met hun beschikbaarheid, de faciliteiten die we kunnen bieden en natuurlijk ook met geld." De kaartverkoop voor wat in de regio wel eens het laatste Earring-optreden zou kunnen zijn, begint na de carnaval.

Hier de reactie van Rob Gerritsen op dit bericht:

Earring: band gaat door, maar rustiger (AD 1 februari 2009)
DEN HAAG - De Haagse rockband Golden Earring zal dit jaar minder vaak optreden dan de afgelopen jaren. De band ontkent het gerucht dat aan stoppen wordt gedacht, zoals op fansites wordt beweerd.
Ook een recent artikel in de krant BN DeStem geeft voedsel aan die berichten omdat daarin wordt gesproken over een afscheidstournee.

Rob Gerritsen, broer van bassist Rinus Gerritsen en manager van de Golden Earring, ontkent de geruchten. „Het is complete onzin dat de band zou wilen stoppen.’’

Wel geeft hij aan dat de Golden Earring minder vaak zal optreden. „Dit jaar gaat de groep werken aan een nieuwe cd. Daarna zien we wel weer verder,” aldus Gerritsen.

De Haags band, opgericht in 1961, is de oudste rockformatie van Nederland. De nummers Radar Love en Twilight Zone waren internationale hits.

En de reactie van Rinus Gerritsen:

Doorgaan 'zolang er publiek komt' (AD 3 februari 2009)
Door HERMAN ROSENBERG
DEN HAAG - De fans hielden even hun hart vast. De Golden Earring stopt ermee, gonsde het op internet. ‘Onzin,’ verzekert bassist Rinus Gerritsen.

1 Er is geen koe zo bont..., dus vertel maar eens wat er aan de hand is.
„Niets. We gaan gewoon door.’’

2 Maar waar komen dan die geruchten vandaan?
„Geen flauw idee. Of het moet zijn dat er iemand conclusies is gaan trekken op grond van ons schema voor dit jaar. Inderdaad, we treden iets minder vaak op dan vroeger. Maar dat komt vooral doordat Barry (leadzanger/gitarist Barry Hay, red.) tegenwoordig op Curaçao woont. George (zanger/gitarist George Kooymans, red.) woont in België. Bovendien willen we tijd inruimen voor het opnemen van een nieuw album. Dan blijft er minder tijd over om te toeren en moeten we goed plannen.’’

3 Rockiconen met agenda’s?
„Ik geef toe, de agenda’s naast elkaar leggen is niet erg rock-’n-roll. Maar het is wel de realiteit. Het is allemaal anders dan in het begin, maar dat is onvermijdelijk. We gaan nu ook niet meer in elk clubje optreden waar je je moet verkleden in een bezemkast of in de keuken. En, ja, we zijn ouder geworden; 130 optredens per jaar gaat niet meer. Mede ook omdat we er nog altijd vol voor gaan, als we eenmaal op het podium staan.’’

4 De fans zijn nog tevreden?
„Zaterdag hebben we nog voor 2500 man gespeeld in het Congresgebouw. Gisteravond stonden we in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Daar lees ik niets over in de krant. Moet ik van mijn moeder, die de krant altijd spelt, horen dat jullie iets over geruchten schrijven die nergens op zijn gebaseerd.’’

5 Maar eens komt toch de dag...?
„Ja dat zeggen ze ook al zo lang van de Stones. Maar die gaan ook door. Het lijkt soms wel of er mensen zijn die willen dat je stopt. Het is heel simpel. Zolang het publiek blijft komen en enthousiast is, en zolang wij er zelf nog lol in hebben, gaan we door.”

09 Feb 2009 by Webmaster