| News | Mediaroom | Library | Backstage | Archives |
Golden Earring in Ahoy op 5 februari 2008

Op 1 februari 2006 stond de Golden Earring voor het eerst in dertig jaar weer met een eigen show in Ahoy. Saxofonist Bertus Borgers had daaraan toen een gastbijdrage. Een registratie van dit concert verscheen in het najaar van 2006 nog op DVD met de titel: Golden Earring LIVE in Ahoy 2006.

Golden Earring vormt al ruim veertig jaar het gezicht van de Nederlandse popmuziek. In de jaren '60 ontpopte de band zich tot de meest succesvolle vertegenwoordiger van de Haagse beatscene. Waar de meeste collega's struikelden over de drempel naar de jaren '70, breekt voor Golden Earring juist vanaf die tijd een bloeiperiode aan. De nummer één hit Radar Love en in de jaren ’80 de hits When The Lady Smiles en Twilight Zone zijn inmiddels bij iedere muziekliefhebber wereldwijd bekend.

Zo is bijvoorbeeld het nummer Radar Love in 2006 te horen in de film van ex-Friends ster Jennifer Aniston, The Break Up. Het is niet de eerste keer dat de wereldhit uit 1973 voor een film wordt gebruikt. Het nummer is ook te horen in onder meer Wayne's World 2 (1993), Pushing Tin (1999), Oesters Van Nam Kee (2002) en Ash Wednesday (2002). En ook in games, tv-series (o.a. Six Feet Under) en reclames komt Radar Love regelmatig voorbij.

Wat kan de trouwe Golden Earring fan van het concert op 5 februari 2008 in Ahoy verwachten? Voor dit concert zal er groots worden uitgepakt: Een indrukwekkend décor, videoschermen en een fantastische lichtshow.

De Kaartverkoop voor dit bijzondere concert start zaterdag 27 januari om 10.00 uur via Ticket Service, de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl, Free Record Shops en de bekende voorverkoopadressen. Kaarten zijn te verkrijgen in de prijscategorieën: € 35,- / € 33,- / € 31,- (exclusief servicekosten).

De recensist Arno van Gelder van het Algemeen Dagblad schrijft over het concert op 1 februari:

"Op gezette tijden doet de Haagse Golden Earring de Rotterdamse Ahoy' aan - een feestje voor de aanhang van de ruim 40-jarige formatie.
Als geen andere Nederlandse groep is de Earring, die momenteel een theatertournee door ons land maakt, in staat een zaal van deze omvang uiterst professioneel te bespelen. Daartoe koos het kwartet voor een set, waarin de nadruk lag op het klassieke rockrepertoire.
Met up-tempo uitvoeringen van Going to the run, Bombay, Another 45 miles en hét party-nummer Long blond animal bewees de groep nog altijd tot de top van de vaderlandse rock te behoren.
Aan de hand van de heerlijk gedateerde videoclips kwamen When the lady smiles en Twilight zone tot leven in een opwindend schouwspel van licht en beeld. Met melodieuze interpretaties van Just a little bit of peace in my heart en Ce soir (Kill me) nam de Earring even gas terug om met haar magnum opus Radar love weer op het gaspedaal te trappen.
Vaak is de toegift een graadmeter voor de live-prestaties. Zo energiek en knisperend als de Earring na ruim twee uur nog klonk, dwong bij ruim 9000 fans respect af. De Golden Earring is een gaaf voorbeeld van een groep, die naarmate de jaren verstrijken steeds hechter wordt door een mix van routine en vakmanschap."

Bron: One and Only Productions

21 Jan 2007 by Webmaster