| News | Mediaroom | Library | Backstage | Archives |
Golden Earring recording at Rooftop Studio's

Golden Earring ontdekt na veertig jaar nieuwe studio in bossen bij Holten

Golden Earring neemt op in de studio van Edwin Hoevelaak bij Holten. (foto: Coen van Hoevelaak)

De Rooftop Studio's in de bossen bij Holten zijn een begrip. Steeds meer artiesten weten de weg naar de studio's van Edwin van Hoevelaak te vinden. Naast klinkende namen , als Henk Wijngaard, Jan Smit en zanger Bouke reizen 's lands beste bands richting het oosten. Golden Earring heeft de eerste opnamedagen inmiddels vastgelegd.
Barry Hay en de zijnen winden er allesbehalve doekjes om. De Rooftop Studio ademt de sfeer die de band nodig heeft. Gitarist Rinus Gerritsen en drummer Cesar Zuiderwijk zijn zichtbaar in hun element. De ruimte is groot, de omgeving ademt rust.
"Muzikanten die hier binnenstappen, vallen voor de sfeer", vertelt Edwin van Hoevelaak. "Lekker no nonsens. Doe maar gewoon. Mensen in Twente zijn sowieso nuchterder dan in het Gooi. Hier wordt lekkere muziek gemaakt. Van denderende livebands als de Earring en Intwine tot zangers als Henk Wijngaard en Bouke."
Maar hoe zit het eigenlijk met zijn wereldberoemde gasten uit Den Haag? "Het is een komen en gaan", vervolgt van Hoevelaak. "De Earring slaapt wanneer ze opnemen in een hotel hier in de buurt. De band trekt zich even helemaal terug en focust zich voor meer dan tweehonderd procent op de opnamen. Mij kun je gerust tot de vaste schare Earring fans rekenen. Dat ik nu in mijn eigen studio met hen mag werken, zie ik als een geweldige eer."
"Hier is alles goed", vervolgt Barry Hay. "De faciliteiten zijn geweldig, het is hier rustig, de mensen zijn relaxed en in technisch opzicht is Rooftop een heerlijke en vooral inspirerende plek." Rinus en Cesar knikken. "Het drumhok heeft een steengoede akoestiek. Met Edwin klikt het eveneens uitstekend. Reken er op dat we de komende maanden heel wat keren in Twente te vinden zijn. De hotelkamers en de studio hebben we gereserveerd."
Willem Gunneman (www.rooftopstudio.nl)

Twents Dagblad - October 28-10-2005

04 Apr 2006 by Webmaster