Golden Earring Museum wordt momenteel gerestaureerd en bevat diverse onderdelen die onder constructie zijn. Mogelijk werken bepaalde onderdelen hierdoor (nog) niet goed.

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. Het stemformulier werd meer dan 11.000 keer gedownload. Er werden er bijna 4000 daadwerkelijk ingevuld.Pop/rockgitarist Benelux

1 (9) George Kooymans
2 (-) Pablo van de Poel
3 (1) Jan Akkerman
4 (-) Bertolf
5 (-) Vedran Mircetic
6 (8) Leendert Haaksma
7 (4) Menno Gootjes
8 (-) Ad Vandenberg
9 (5) Jett Rebel
10 (-) Rob Winter

Winnaar George Kooymans speelde 60 jaar lang in Golden Earring en heeft helaas onlangs moeten aankondigen te gaan stoppen met spelen, aangezien bij hem de ziekte ALS is geconstateerd. We wensen George Kooymans veel sterkte - en natuurlijk heel leuk dat onze lezers zijn lange carrière op deze manier - opnieuw - waarderen met de eerste plaats in de sectie pop/rock!

In Gitarist 360 (maart 2021), die uitkomt op 25 februari 2020, vind je het volledige overzicht. Deze editie bestellen of een abonnement nemen? Ga naar https://muziekmagazines.nl/gitarist
Posted on 26 Feb 2021 by Webmaster
Er is nog geen nieuws over de Golden Earring penning die de fans verzocht hebben bij de Koninklijke Nederlandse Munt, maar er is wel nieuws dat hiermee verband houdt. In maart 2021 brengt de KNM een penning uit met als thema ALS, de vreselijke ziekte waaraan George Kooymans lijdt. Een deel van de opbrengst van de penning gaat naar ALS Nederland, die de gelden investeert in onderzoeken naar de bestrijding van ALS. Zodra er meer bekend is laat ik het weten.
Posted on 18 Feb 2021 by Webmaster
George Kooymans heeft de ongeneselijke ziekte ALS en hierdoor heeft Golden Earring besloten er na 60 jaar mee te stoppen. Op 11 maart om 17.15 uur gaan we allemaal de weg op of we zetten de ramen wagenwijd open om heel Nederland wakker te schudden met Radar Love! Op die datum wordt George 73 jaar. Een mooi eerbetoon. Ook is er een initiatief om de Koninklijke Nederlandse Munt een gedenkpenning voor deze legendarische band te slaan. Als je dit idee steunt, schrijf dan een verzoekje hiertoe aan: klantenservice@knm.nl. Hier alvast een 'artist impression' hoe zo'n penning eruit zou kunnen zien. Doe mee en stuur een mailtje!
Posted on 11 Feb 2021 by Webmaster
Afgelopen week werd bekend dat George Kooymans van de Golden Earring ziek is en hiermee viel onverwacht het doek voor dé Haagse band die al 60 jaar aan de weg timmert. Reden voor TV West om drie zondagen de Golden Earring in de spotlights te zetten in het programma 'Westdoc', vanaf 17.00 uur, met herhalingen in de uren daarna. De uitzendingen zijn ook online terug te kijken.

Zondag 14 februari – Making Tits ’n Ass (2013)
Documentaire over de totstandkoming van het album ‘Tits ’n Ass’. Te zien is hoe de bandleden met elkaar kunnen lezen en schrijven en toch nog even gedreven zoeken naar het typische Earringgeluid. Tussen de opnamen door vertellen zij met de nodige Haagse humor hoe de nummers tot stand zijn gekomen.Zondag 21 februari – The Beat behind Golden Earring (2015)
“Wij zijn voor een groot deel bepalend voor de sound van de band.” Drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen zeggen het vol overtuiging. De aandacht richt zich vaak op zanger Barry Hay en gitarist George Kooymans. In de documentaire ‘The Beat behind Golden Earring’ treden Rinus en Cesar uit de schaduw. De setting is de aanloop naar het ’Five Zero’ concert dat de Haagse band ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan gaf in het Ziggo Dome. Een documentaire van regisseur Marcel de Vré.

Zondag 28 februari – Five Zero concert in Ziggo Dome (2015)
Compilatie van het jubileumconcert van Golden Earring in Ziggo Dome. De legendarische Nederlandse rockband vierde op 12 december 2015 zijn vijftigjarige jubileum in deze concertzaal. Tijdens hun 'Five Zero' show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock-'n-roll de revue met wereldhits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles
Posted on 10 Feb 2021 by Webmaster

<< Previous 1 2 Next >>

Powered by CuteNews