Golden Earring Museum wordt momenteel gerestaureerd en bevat diverse onderdelen die onder constructie zijn. Mogelijk werken bepaalde onderdelen hierdoor (nog) niet goed.

In de 'LIBRARY' is in 'Flying High 1969', de documentaire 'Eight Miles High' toegevoegd.

Posted on 17 Dec 2019 by Webmaster

Op de fansite op Facebook een aardige discussie over het album 'Seven Tears' dat onlangs ook op gekleurd Vinyl werd uitgebracht. Wat is het beste nummer? De meningen verschillen nogal. 'Silver Ships' scoort hoog en ik herinner mij dat ik dit nummer in juni 1969 voor het eerst live hoorde op het 'Verrasmus' studentenfestival in Rotterdam. In een kort gesprekje vertelde Barry dat 'Silver Ships' binnenkort zou worden opgenomen. Er werd hard gewerkt aan een nieuw album, maar dat was nog niet 'Seven Tears', dat pas in oktober 1971 werd uitgebracht.

Speciaal voor de 'Seven Tears' liefhebbers heeft Golden Earring Museum de recordingsessions van het nummer 'Don't Worry' opgepoetst. Ook nog wat memorabele feiten rond dit album. Je vindt het hier:

Recensie 'Seven Tears' - Muziek Express 1971
Poll 1971 - Muziek Express 1971
Verrasmus Festival 1969
Studiotakes 'Don't Worry'

Posted on 15 Dec 2019 by Webmaster

Bron: Fred Baggen op YouTube

Posted on 24 Nov 2019 by Webmaster

Het restauratieproces is in volle gang en inmiddels zijn de onderdelen Soloworks (Projects) met de soloalbums en singles van Barry Hay (& Flying V-formation) bijgewerkt. Voor zover mogelijk is informatie toegevoegd over musici, componisten en opnamegegevens.

Link

Posted on 16 Nov 2019 by Webmaster

Op zaterdag 16 november a.s. stond Golden Earring in Ahoy' Rotterdam en werd de nieuwe single 'Say When' live ten gehore gebracht. Als link-track is een 2019 geremasterde versie van 'Back Home' toegevoegd, want .... het is 50 jaar geleden dat Cesar achter de drums plaatsnam en de stokjes van Sieb Warner overnam.

Hoe zat dat in die tijd?  Golden Earring was net terug van een tournee in de States en 'Eight Miles High' was een succes-album. 'Back Home' was de nieuwe single die in razende vaart de hitlijsten beklom. Wil je er meer over weten? Deze artikelen uit o.a. Muziek Express vertellen hoe het zat.

Met ctrl-muiswheel kun je de tekst vergroten en verkleinen.

Cesar in Livin' Blues

Album recensie 'Golden Earring' - Muziek Express 1970

Golden Earring en de nieuwe mentaliteit - Muziek Express 1970

 

Posted on 14 Nov 2019 by Webmaster

<< Previous 1 2 Next >>

Powered by CuteNews