Mediaroom => Books

Idool Magazine Golden Earring
Classics Lektuur
Idool-Magazine
Williams Nederland BV
Naarden (NL)
1974
    
 
 
 
Look inside the book

1969/1970 25 Jaar popmuziek
In woord, beeld en geluid
Redactie: Karel Hubert
Uitg. Lekturama
Maildex Breda - 1988
X690-02
Several editions with information about Golden Earring
 
 
 
 Look inside the book
Go to the top of this page
De B-kant van de Beat De B-kant van de beat
Dick Slootweg
SDU Uitgeverij
's-Gravenhage - 1989
ISBN 90 12 06245 4
Het was uit met de Indo-rock, over voor teenager-zangers als Johnny Lion en Rob de Nijs. De Nederbeat van de jaren zestig kwam als een explosie. The Golden Earrings, The Motions en 065 behoorden tot de duizenden Haagse jongens die naar het voorbeeld van The Beatles en The Rolling Stones een beatgroep begonnen en 'loos gingen'.
Look inside the book In de B-kant van de Beat gaat Dick Slootweg, die het destijds als verslaggever in Den Haag van nabij meemaakte, bijna 25 jaar later de weg terug om de geschiedenis te laten vertellen door popmuzikanten en anderen die toen nauw bij de gebeurtenissen betrokken waren.
Tussen de droom van de jaren zestig en de ontgoocheling van de jaren tachtig ligt een verhaal dat de lotgevallen van pop-artiesten in een helder daglicht stelt en veel zegt over de toestand in het Hollandse muziekwereldje.

OOR's Pop Encyclopedie 1990 OOR's eerste Nederlandse
POP ENCYCLOPEDIE
BONAVENTURA - AMSTERDAM
ISBN 90-6882-086-8
Several yearly editions from 1977 - now.
 
 
 
 
 Look inside the book
Go to the top of this page
Haags(ch)e Bluf HAAGS(ch)E BLUF
Het verhaal van Golden Earring
Pieter Franssen
Uitg. BZZTôH
's-Gravenhage 1992
Coverphoto: Patricia Steur
ISBN 90 6291 813 1

Toen de Haagse buurjongens George Kooymans en Rinus Gerritsen begin jaren '60 een bandje begonnen, konden ze niet vermoeden dat Golden Earring met 23 elpees in dertig jaar zou uitgroeien tot een instituut in de Nederlandse popwereld, dat zijn weerga niet kent.
Met hits als Please Go, That Day, Just A Little Bit Of Peace In My Heart en Back Home werd de basis gelegd voor het bedrijf dat Golden Earring heet en dat met steun van veertien man roadcrew overal zijn tenten opslaat.
Met klassiekers als Radar love, Twilight Zone en When The lady Smiles staan zij voorgoed als gemeengoed gegrift in de woordenschat van iedere popliefhebber. Kortom: Golden Earring heeft rijkelijk geschiedenis geschreven. Over die geschiedenis gaat Haags(ch)e Bluf. De openhartige biografie neemt je niet alleen mee naar de kleurrijke jaren zestig en de belevenissen in Amerika in de jaren zeventig, meer ook naar de Twilight Zone, het schemergebied daarachter, en natuurlijk naar de herboren Earring anno '92. Bovendien biedt dit unieke boek een kijkje in de Earring-fanclub, de grootste en trouwste in Nederland. Haags(ch)e Bluf is het verhaal van vier doorgewinterde rock-guys die bewijzen dat een goeie act en ijzersterke songs, zowel live als op de plaat, meer dan één generatie kunnen boeien.

De auteur, Pieter Franssen (1948), is freelance pop-journalist.
Hij publiceert onder meer in OOR en is d.j. in 36 op de schaal van Richter.

Go to the top of this page
THE NAKED TRUTH
SOUVENIR BOOK
Limited (numbered) edition
Design: Paul Roos
Illustrations: Henk Schiffmacher
Photo's: Reinoud Klazes
 
 
 
Look inside the book

Record Research Report Golden Earring
Record Research Report
(The naked truth about the Golden Earring discography and more!)
Casper Roos
4e druk
14 mei 1998
 
 
 
 
Go to the top of this page

30 Jaar nummer 1 albums

Golden Earring No. 1 albums:

Golden Earring (1970)
The best of Golden Earring (1975)
CUT (1982)
N.E.W.S. (1984)

30 Jaar nummer 1 albums
1969 - 1999
Johan van Slooten
Uitg. Gottmer/ Becht
Bloemendaal - 1999
Stiching Nederlandse Top 40
ISBN 90 230 1041 8
NUGI 924
ln december 1969 nam Radio Veronica het initiatief voor een eigen lp-hitlijst, die tevens werd gepubliceerd in het blad Stereo Revue. Het was het begin van de eerste langlopende lp-lijst in Nederland, die later uitgroeide tot de enige toonaangevende albumlijst van ons land. Dit dertigjarig jubileum is de aanleiding voor deze bundeling van alle albums (lp's en cd's) die de eerste plaats van de hitlijst bereikten. De auteur heeft veel leuke en wetenswaardige informatie verzameld over de artiesten en hun werk, waardoor dit boek een rijke bron is voor diskjockeys, popjournalisten en bitlijstvolgers.

Van het one-hit wonder Champaign tot oudgedienden de Rolling Stones; iedere groep of artiest die in de afgelopen 30 jaar één of meerdere weken boven aan de album-hitlijst heeft gestaan, is in dit boek vertegenwoordigd.
liet is een bont gezelschap dat de revue passeert, en iedereen die van muziek houdt, zal iets van zijn gading vinden. Dit boek is zowel een naslagwerk als een boeiende tocht door de trends en ontwikkelingen in de popmuziek, van de Beatles tot Whitney Houston.

Go to the top of this page
De 5 grote emoties met Barry Hay De 5 grote emoties
Interviews
Pieter Webeling
Uitg. Contact
ISBN 90 254 1077 4
Toon Hermans over de woede van een mislukte theateravond (`Ik had die directeur het liefst op z'n muil geslagen'). Jan Wolkers over de dood van zijn dochtertje Eva ('Er is nooit een moment van helderheid of licht geweest. Wel van schuld. Pijn'). Peter Klashorst over de passie en het penseel ('Schilderen kun je vergelijken met verdovende middelen, het is puur genot. Ik ben een verfjunk'). En Tim Krabbé over zijn verbazing dat mensen hem als volwassene behandelen ('Ik voel me nog steeds een jongen van dertien'). Journalist-publicist Pieter Webeling interviewde grootheden uit de wereld van de literatuur, muziek. film en beeldende kunst over de vijf grote emoties: vrolijkheid, woede, jaloezie. angst en verdriet. Met deze bundel rekent hij voor ons en altijd af met de mythe dat mannen niet over hun gevoel kunnen praten.
Toon Hermans
Peter Klashorst
Victor Löw
Barry Hay
Wilfried de Jong
Tim Krabbé
Jan Wolkers
Maarten van Roozendaal
Jan Decleir
Adriaan van Dis

Def P.

Edwin de Vries

Michiel Romeyn

Fedja van Huét

B
art Chabot
Jan Mulder
Pieter Webeling ( 1965) schrijft grote interviews voor onder meer Volkskrant Magazine. Nieuwe Revu en Rails.
Go to the top of this page
The Golden Earrings op de Pier De Pier van Scheveningen
Mariët Herlé
De Nieuwe Haagsche
Voorburg - 1997
ISBN 90 77032 06 1
Look inside the book

Idolen
De mooiste verhalen over:
o.a. Menno Pot over Golden Earring:
'... als we thuis dia's gingen bekijken en Barry Hay het scherm vulde, dan wist je: De Golden Earring is stoer.'
Uitgeverij 521
Amsterdam 2001
ISBN 90 76927 04 9
 
Go to the top of this page
Het Liverpool van Nederland Het Liverpool van Nederland
Ton van Steen en Bert Bossink
Uitg. De Ruiter
Zwolle - 2002
ISBN 90-70037-46-7
Er wordt diep gegraven in verre verledens, tot aan de veertienjarige René Nodelijk (later van René and the Alligators) toe,die al in1956 met wat vriendjes uit Indonesië op het strand van Scheveningen liedjes ten gehore bracht.De naam van deze allereeerste Indo-rockgroep? The Beach Boys. Daar hebben de gebroeders Wilson het dus vandaan! Het boek bevat een schat aan informatie over al die beginnende beatgroepen,die Den Haag rijk was, en is daarom het lezen dubbel en dwars waard.

NEDERPOP MET HART EN ZIEL
Jan van der Plas
Uitg. TELEAC
Utrecht/ Antwerpen 2003
ISBN 90-215 3854 7
Nederpop. Met Hart En Ziel vertelt verhaal van vijftig jaar Nederlandse popmuziek. De hitmakers, maar ook de culthelden. Hoe Den Haag kon uitgroeien tot popstad nummer één en Volendam de bakermat van de palingpop werd. Het verhaal wordt meeslepend verteld in onthullende interviews door de hoofdrolspelers zelf. Aan het woord komen meer dan veertig artiesten en muzikanten, uiteenlopend van Eddy Christiani, Andy Tielman (Tielman Brothers), Boudewijn de Groot, Rinus Gerritsen (Golden Earring), Robbie van Leeuwen (Shocking Blue) en Ernst Jansz (Doe Maar) tot hedendaagse sterren als Anouk, Rude Boy (Urban Dance Squad), Marco Borsato, DJ Ferry Corsten, Dinand Woesthof (Kane) en Tom Holkenborg (Junkie XL).
Nederpop. Met Hart En Ziel is het boek bij de gelijknamige tv-serie van Teleac/NOT in samenwerking met het Nationaal Pop Instituut.

Rock die niet roest Golden Earring
Rock die niet roest
Maarten Steenmeijer
uitg. Wereldbibliotheek
Amsterdam 2004
Coverphoto: Kees Tabak
ISBN 90 284 2066 5
Golden Earring is de creatiefste en vitaalste rockgroep van Nederland. Na bijna veertig jaar spelen ze beter dan ooit, trekken ze bomvolle zalen en maken ze de beste albums uit hun carrière. Hoe doen ze dat? Wat drijft hen?
Maarten Steenmeijer ging op onderzoek. Hij volgde de groep van nabij, sprak uitvoerig met elk van de vier bandleden en dook in de roerige geschiedenis van de Earring. Het resultaat is een levendig portret van een uniek rockfenomeen.
Visit the book-presentationMaarten Steenmeijer is hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Nijmegen. Eerder verscheen van hem bij Wereldbibliotheek onder meer Acht dagen in de week - Brieven aan pophelden (2000).
Go to the top of this page
Den Haag Popstad nr. 1 Den Haag Popstad nr. 1
[Haagse Bands 1956 - 1978]
Robert Mindé
Uitg. Carmiggelt & Rodi Uitgeverij
Den Haag - 2004
ISBN 90 808156 1 6
www.denhaagpopstad.nl
 
 
 

Gevoelige Snaren

In september 2004 verscheen een bijzonder boek met muzikale jeugdherinneringen van dertig bekende Nederlanders, zoals Tim Akkerman (Di-rect), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Paul de Leeuw, Connie Palmen, Marco Borsato en Youp van 't Hek. De opbrengt van 'Gevoelige Snaren' (uitgeverij Bruna) komt ten goede aan de stichting War Child die zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden.

Go to the top of this page
Ongeveer zoveel hou ik van jou
Wouter Stips
Uitg. Terra Lannoo
Warnsveld - 2005
ISBN 90-5897 324-7
 
'het album'
Deze CD is uitsluitend verkrijgbaar bij het boek 'Ongeveer zoveel hou ik van jou' van Wouter Stips.
Track 6
'Love me about that much' - Barry Hay
Teksten: Wouter Stips
Muziek: Meg & Hans Eijkenaar
meer info:
www.wouterstips.nl
www.hanseijkenaar.nl
Go to the top of this page
EEN ROYAAL GEBAAR
naar vluchtelingen die al te lang wachten
Uitg. Pictures Publishers
Wijk en Aalburg - 2005
ISBN 90-73 187 001
De bonus-CD bevat het nummer "Waar ga je heen" door George (zang en gitaar) en Cassy Kooymans (zang). Begeleiding: Rinus Gerritsen (bas); Cesar Zuiderwijk (drums). Tekst: Marion Bloem. Tevens bevat de CD live-fragmenten van de manifestatie in Den Haag op 26 april 2005. George Kooymans neemt hier deel aan in diverse fragmenten.
Go to the top of this page
The Story of Golden Earring The Story of Golden Earring
Several authors
Uitg. Pictures Publishers
Wijk en Aalburg - 2005
Meer informatie
 Download Flyer
Go to the top of this page
Westend THE WESTEND STORY
Het verhaal achter de legendarische Haagse drums”, met nooit eerder vastgelegde feiten, foto's en interviews met o.a. Tonny Nüsser, Louis Debij en Cesar Zuiderwijk over het inmiddels niet meer bestaande merk.
ISBN 978-90-9022365-0 - 2007
formaat 21 x 21 cm, 44 pagina's, full colour - € 9,95 incl. p&p

auteurs:
Andy Portasse en Rob van der Werf

Go to the top of this page
De Amerikaanse Droom

GOLDEN EARRING
De Amerikaanse Droom

Heeft de Earring het nu wél of niet gemaakt in Amerika? Dit boek ngeeft antwoord op deze vraag. Fouten en misverstanden worden gecorrigeerd en nieuwe feiten worden aangedragen.
ISBN 978-90-00 31458-4 - 2012
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

auteurs:
Robert Haagsma & Jeroen Ras

Go to the top of this page
De Amerikaanse Droom

EARRINGS over de EARRING

In Earrings over de Earring wordt de geschiedenis van de band opgetekend aan de hand van klassieke interviews met de bandleden. Tevens zijn alle columns van Barry uit Revolver/ Lust for Life in dit boek gebundeld.
ISBN 978-90-82 30901-0 - 2015
Uitgever: Peter Veenhoven
Mooks Publishing

Samengesteld door Tjerk Lammers

Go to the top of this page
De Amerikaanse Droom

Het DEN HAAG
van GOLDEN EARRING

Het DEN HAAG van GOLDEN EARRING beschrijft, geïllustreerd met foto's van o.a. Anton Corbijn en Kees Tabak, vier routes langs ongeveer 120 locaties die iets met Golden Earring te maken hebben.
ISBN 978-90-82 15676-8 - 2015
Uitgever: Studio 92a

Door: Jan Sander en Cees van Rutten

Go to the top of this page
De Amerikaanse Droom

Songs, Snaren en Gitaren

In de vorm van gedetailleerde interviews, wordt de ontwikkeling van George als muzikant, bandlid, componist en tekstschrijver beschreven. Er wordt ingegaan op het ontstaan van nummers en albums door de jaren heen, welke gitaren worden gebruikt en waarom, welke versterkers en opnametechnieken.
ISBN 978-90-82 73187-86-3 - 2015
Uitgever: Pictures Publishers

Auteur: Henk Schaakx