Mediaroom => Jams and Sessions => The Beast and I
Polydor Special 236 148 - The Beast and I - Crazy Casey (1967)
 Side a:
 Major Minor (C. Schrama)
 Crazy Casey (C. Schrama)
 Snaggle Puss (C. Schrama)
 Ready Freddy (J. Scholten)
 The Beast and I (C. Schrama)
 Side b:
 Murphy (C. Schrama)
 Don't Rock That Boat (J. Scholten)
 Sir Henry The Dancer  (R. Gerritsen/ G. Kooymans)
 Coming Home Baby (B.Tucker/ B. Dorough)
 It Ain't Necessarily So (C. Schrama)
Covertext
Ondanks een leeftijd van 30 jaar (geboortedatum 18-12-'36) heeft Cees Schrama een zeer bewogen muzikaal verleden. Dit komt, omdat Cees eigenlijk zijn hele leven niet muziek geconfronteerd is geweest. Zijn moeder was operazangeres en pianiste en van haar ontving hij zijn talent als pianist en zijn eerste lessen op dit instrument. Door middel van zelfstudie heeft hij zich op dit gebied verder bekwaamd.
Na het behalen van zijn HBS-diploma is hij naar het buitenland gegaan als pianist van een internationaal orkest.
In 1957 kwam hij in aanraking met de Rock & Roll en Rythm & Blues. Cees was weg van deze muziek en weigerde prompt ooit nog in een orkest te spelen, dat niet dit genre speelde.
Zo kwam hij terecht in een orkest, dat met zeer veel succes voor de Amerikaanse troepen optrad in o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noord Afrika
en Turkije. Hier bleek, dat Cees goede showkwaliteiten bezat. Daar hij altijd nogal gek deed werd hij gekke Ceesie genoemd. Hij veranderde zijn naam in Crazy Casey, daar dit meer begrijpelijk was voor de Amerikanen.
1971 Reissue - Polydor Medium  2441032Nadat hij enkele jaren bij dit orkest had gewerkt, besloot hij een eigen combinatie op te richten en die tijd is wel één van de plezierigste perioden van zijn leven tot nu toe geweest. Hij kwam echter tot de ontdekking, dat het voor hem niet verenigbaar was, naast alle administratieve rompslomp, leider te zijn van zijn combinatie en hierin tevens te spelen. De combinatie werd dus weer opgeheven. Na zijn terugkeer in Holland in 1964 schnabbelde hij met alle mogelijke combinaties tot hij in november 1966 werd ontdekt door Fred Haayen tijdens een opname met The Golden Earrings. Vanaf die tijd werkt hij met allerlei beatgroepen in de studio o.a. Golden Earrings, Shoes, Haigs en Counts. Afgelopen mei is zijn LP opgenomen met Rinus, Jaap en George van The Golden Earrings en iedereen, die de plaat hoort is laaiend enthousiast over het het resultaat. Tot dit goede resultaat heeft tevens bijgedragen de enorm goede stemming tijdens de opname en de grote bekwaamheid van jan Audier, de opname technicus.
Cees is goed van wal gestoken, want de 2e LP staat alweer op stapel. Als laatste bijzonderheid vermelden we nog, dat Cees een enorme bewondering koestert voor Jimmy Smith en Booker T. & The M.G.'s.
Singles from this album:
Comin'Home Baby/ Snaggle Puss (1967) Snaggle Puss/Memphis Tennessee (1972)