Golden Earring - Face It - Sony
Gerard WesselZe noemen zich nog steeds Golden Earring. maar eigenlijk zijn ze natuurlijk allang meer dan Platina Earring. En ze hebben er weer eentje. hun vijfentwintigste inmiddels. Gefeliciteerd. want het is een bijzondere geworden. Niet alleen vanwege de voelbare intimiteit ( bij George Kooymans thuis opgenomen. in aanwezigheid van wat vrienden en bekenden heel gezellig zo te horen ), maar ook en vooral vanwege de veelzijdigheid. De van de Earring bekende stevige rock songs worden afgewisseld met akoestische ballads ( de recente theatertour heeft ze goed gedaan) en zelfs hier en daar 'n country nummer ( met pedal steel-guitar) en 'n heuse tango ( met bandoneon). Drieëndertig (!) jaar bezig. en nog steeds fris, gedreven en spontaan. Alsof de songs moeiteloos uit de mouw worden geschud. En daar zit echt geen enkele mislukte aap tussen! Integendeel. Bij deze ook vast proficiat met de minimaal vier aanwezige geheide hits.
JOS JAGERS
Nieuwe Revue - November 1994

CD VOL GARAGE-ROCK WAS
HAASTKLUS VOOR EARRING
De opnames voor de cd „Face It" heeft Golden Earring eens helemaal anders aangepakt dan anders. Hoe het schijfje tot stand kwam, heeft Rogier van der Ploeg van begin tot eind gefilmd.
De mannen van Golden Earring kwamen lichtelijk in tijdnood bij de totstandkoming van de cd„ Face lt"
Dat „Face It", de nieu we cd (de vijfentwintigste!) van Golden Earring deze maand uit moest komen, was wel bekend. Alleen hadden Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk het zó druk met optreden, dat het maken van nieuwe nummers er een beetje bij inschoot. Toen was het ineens augustus en begon de tijd wel erg te dringen. En dus pakten de vier Earrings de agenda erbij om tot de conclusie te komen dat ze als een gek aan de slag moesten. En zo geschiedde dat ze bij Barry Hay thuis samenkwamen om teksten en muziek te verzinnen. De band besloot deze keer niet aan tijdroven de studiopnames te doen, maar alle nummers op te nemen in de garage van George Kooymans. Dit in het bijzijn van een select maar gemengd publiek, bestaande uit buren, vrienden en kennissen. „Een tour de force", noemt Barry Hay het maken van de cd achteraf. „Vanaf het moment dat je aan zo'n plaat begint te werken, ben je er 24 uur per dag mee bezig. Tot je hem af hebt tenminste, want dan hoop je dat je er nooit meer één hoeft te maken, ha ha." Voor de reportage die u vanavond bij Veronica kunt zien, filmde Rogier van der Ploeg de totstandkoming van „Face It", van begin tot eind. Dus liep hij inderdaad met zijn camera naar het zolderkamertje bij Hay thuis waar de vier muzikanten zitten te broeden op nieuw materiaal. Om vervolgens via Cesar Zuiderwijks huis aan te komen bij de plek van opname. Het schilderen van de garage, de barbecue tussendoor, het klaarzetten van de apparatuur, alles legde hij vast. Volgens Barry Hay ziet de reportage er nu al uit als een klassieker. De onverwoestbare zanger: „Hij is helemaal zwart-wit, met hier en daar van die kleine flashes kleur erdoor. Rogier heeft destijds ook de mooie clip bij ,,Going To The Run" gemaakt. En hij heeft een soort magic, of geluk, weet ik veel. Het ziet er in ieder geval altijd te gek uit."
NEDERLAND 2, 20.00 - Veronicablad 26-11-1994

THE EARRING: LEKKER LIVE-SFEERTJE
Een doordeweekse avond in Mazzo, journalisten drommen samen. De bierpomp maakt overuren en de olijventapenade is goddelijk. Maar daar zijn ze niet voor gekomen. Ze komen voor de pers-presentatie van 'Face It', de nieuwe cd én video van de Golden Earring. Iedereen vindt 'em goed ("lekker live-sfeertje") en afwisselend en vraagt zich af hoe het kan dat dit bandje (32 jaar oud alweer) zo fris blijft klinken. Conclusie: met de opvolger van 'The Naked Truth' (250.000 ex.) zit het meer dan goed.