Golden Earring 3 weken in de spotlights bij TV-West @ 10 Feb 2021
Afgelopen week werd bekend dat George Kooymans van de Golden Earring ziek is en hiermee viel onverwacht het doek voor dé Haagse band die al 60 jaar aan de weg timmert. Reden voor TV West om drie zondagen de Golden Earring in de spotlights te zetten in het programma 'Westdoc', vanaf 17.00 uur, met herhalingen in de uren daarna. De uitzendingen zijn ook online terug te kijken.

Zondag 14 februari – Making Tits ’n Ass (2013)
Documentaire over de totstandkoming van het album ‘Tits ’n Ass’. Te zien is hoe de bandleden met elkaar kunnen lezen en schrijven en toch nog even gedreven zoeken naar het typische Earringgeluid. Tussen de opnamen door vertellen zij met de nodige Haagse humor hoe de nummers tot stand zijn gekomen.Zondag 21 februari – The Beat behind Golden Earring (2015)
“Wij zijn voor een groot deel bepalend voor de sound van de band.” Drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen zeggen het vol overtuiging. De aandacht richt zich vaak op zanger Barry Hay en gitarist George Kooymans. In de documentaire ‘The Beat behind Golden Earring’ treden Rinus en Cesar uit de schaduw. De setting is de aanloop naar het ’Five Zero’ concert dat de Haagse band ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan gaf in het Ziggo Dome. Een documentaire van regisseur Marcel de Vré.

Zondag 28 februari – Five Zero concert in Ziggo Dome (2015)
Compilatie van het jubileumconcert van Golden Earring in Ziggo Dome. De legendarische Nederlandse rockband vierde op 12 december 2015 zijn vijftigjarige jubileum in deze concertzaal. Tijdens hun 'Five Zero' show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock-'n-roll de revue met wereldhits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles
News powered by CuteNews - http://cutephp.com