Radar Love in het AD (06-03-2021) @ 06 Mar 2021

In de Haagse editie van het AD vandaag verschillende artikelen over 'Radar Love'. Op 11 maart a.s. zullen in heel Nederland carillons dit nummer over de steden schallen en gaan tevens de ramen open om de ultieme roadsong uit de speakers te laten knallen. Die dag wordt gitarist George Kooymans 73 jaar. Doordat hij aan ALS lijdt heeft Golden Earring besloten te stoppen. Voor de fans een ramp, maar hun gedachten en gevoelens zijn meer gefocust op de onfortuinlijke George Kooymans dan op het einde van de band.

Website vol covers
Terug naar het AD. Het eerste artikel besteedt aandacht aan Radar-love.net, één van de weinige rock-en-roll hits die over een eigen website beschikt .
"Op radar-love.net staat een tijdlijn met alle gebeurtenissen en wetenswaardigheden rond het nummer. De samensteller van de site zegt de afgelopen weken door tal van media te zijn benaderd om opnieuw over zijn fascinatie voor Radar Love te vertellen, maar wimpelt alle interviewverzoeken af. Hij heeft de site in 2000 opgezet als eerbetoon aan Golden Earring. ,,Het draait niet om mij", zegt hij."Hammond
Een tweede artikel gaar over toetsenist Sven Figee. "De Haagse toetsenist Sven Figee is leider van de big band, die wekelijks op de zaterdagavond het tv-programma Matthijs gaat door van Matthijs van Nieuwkerk muzikaal begeleidt. In de aflevering van 13 februari ging het dak eraf toen hij en zijn band een battle op Radar Love deden. Op zijn vertrouwde hammondorgel deed hij dat met collega-toetsenist Thijs Boontjes. ,,Het nummer leent zich uitstekend voor een battle, vooral de coupletten", zegt hij. ,,Luister maar naar het origineel: Barry Hay zingt I've been drivin' all night, my hands wet on the wheel, George geeft antwoord met zijn gitaar tadadadadada en zo gaat dat door. Het nummer heeft een geweldig intro en een spannende opbouw, die helemaal past in de beatbandtraditie. Geweldig dat dit uit Den Haag komt!" De uitvoering van Thijs Boontjes & Sven Figee in Matthijs gaat door is terug te zien op YouTube. 'Nooit gedacht dat dit wereldnummer zo te gek kon klinken op een ouderwets hammondorgel', schrijft een kijker. En bovenaan de lijst van reacties: 'Direct uitbrengen op elke streamingsdienst en opbrengsten doneren aan stichting ALS'. Dat laatste gaat gebeuren. Een dag na het landelijk eerbetoon voor George Kooymans op 11 maart komt het nummer op Spotify.

Popkenner Leo Blokhuis
'Gewoon goed geschreven' is een artikel van Leo Blokhuis.
"De ultieme carsong, noemt popkenner Leo Blokhuis Radar Love. ,,Als je in Amerika bent en je zet een FM-station aan, dan heb je grote kans dat-ie wel een keer voorbijkomt. Dat vind ik altijd wel bijzonder, want het voelt als 'onze eigen Earring'. Bijzonder dat het nog steeds zo wordt gewaardeerd in een machtig land waar zoveel muziek is. Dat zegt veel over de kwaliteit en de houdbaarheid van het nummer." Tot slot een artikel over Museum RockArt van Jaap Schut. "Een van de pronkstukken van museum RockArt in Hoek van Holland is de nagebouwde Soundpush Studio uit Blaricum met originele mengtafel. In deze studio is Radar Love ooit opgenomen, net als die andere grote Nederlandse hit in de Verenigde Staten, Stars on 45 en nog veel meer nationale en internationale krakers. Ook het originele drumstel waarop Cesar Zuiderwijk zijn legendarische solo speelde, is het trotse bezit van conservator Jaap Schut."

Het huis van Radar Love
Op een eerdere pagina nog meer Radar Love, namelijk een interview met de bewoners van het huis op het Noordeinde waar Barrry de tekst van deze wereldhit schreef. " Knijp je ogen bijna dicht en kijk door je oogharen naar het Noordeinde van begin jaren 70. Toen al een fantastische straat. Nog niet zo sjiek als nu.
Wel een van de hipste plekken van Den Haag. Met nachtcafé De Pijpela, bijna onzichtbaar in een kleine inham als om de exclusiviteit te benadrukken. Zwierige wijde pijpen, bh-loos onder bloemetjesjurken. De rauwe beatstad Den Haag is organisch overgegaan in een staat van liefde en vrede, die op een lucht van wiet vanuit Amerika is komen overwaaien. De 'jongens' van Golden Earring, Barry Hay, George Kooymans, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen, zijn er de hogepriesters van. Noordeinde 42 de heilige graal. Want Barry woont er op de tweede etage met zijn Diaantje, op wie iedereen stinkend jaloers is."Bron: AD editie Den Haag - 6 maart 2021
News powered by CuteNews - http://cutephp.com